DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 10 Grljevac FranjoSvetkovinu sv. Oca Franje proslavili smo u našoj samostanskoj kapeli u Podstrani. Misno slavlje predslavio je fra Petar Milanović Trapo, naš nedjeljni misnik u koncelebraciji župnika don Nikole i priora karmelićana p. Zlatka.

Propovijednik je kazao da je sv. Franjo uzeo Evanđelje kao temelj svoga života, a Isus Krist je bio središte njegova života. Naglasio je Franjinu ljubav prema malom betlehemskom Isusu, tako je ostvario prve žive jaslice koje pokazuju kolika i kakva je Franjina ljubav. Franjo je duboko proživljavao Isusovu patnju, bol i muku. Križ i raspeti Isus bili su često predmet njegove meditacije. Ta njegova duboka pobožnost prema raspetome Gospodinu Isusu bila je tako snažna i duboka da je na brdu La Verni primio Isusove rane koje je nosio sve do smrti. Sveti Franjo je mnogo poštivao svećenike jer preko njih u slavljenju Euharistije Isus Krist dolazi na oltar i postaje duhovna hrana vjernicima.

2019 10 Grljevac Franjo2

Pjevanjem je uzveličao naš zbor, a svirala je s. Zdravka Gverić. Okupio se lijepi broj vjernika koji rado dolazi sestrama. Druženje se nastavilo u sestrinsko bratskom ozračju za zajedničkim stolom gdje smo okrijepili “brata magarca” zahvaljujući dobrom Bogu na svakom daru i vrijednim sestrama koje su na bilo koji način ugradile trud kojeg svi zajedno i radosno dijelimo!

Tekst i foto: s. Jelena Erak