DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 09 Karlovac MKlaraVečernjom svetom misom u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu obilježen je spomendan preminuća službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne i pedeset godina od prvih zavjeta naše časne sestre Ane Tadić.

Bila je to večer molitve, zahvale, slavljenja. Odazvati se Božjem pozivu, slijediti ga, predano Mu služiti – bio je pristanak i izbor majke Klare, kao i naše s. Ane.

Kao što je u svojoj propovijedi istaknuo fra Marino Kuzminski, majka Klara je prihvaćajući franjevačke vrijednosti, živjela nasljedujući duhovnost sv. Franje. Pomažući hrvatskom narodu u ratnom pustošenju turskih osvajanja svojom poniznošću, uboštvom te djelima ljubavi postala je primjer svojim sestrama. Koliko su nam naše sestre važne i potrebne u životu naše župe, najbolje znaju sami župljani. Naše sestre brinu o svemu uključujući nas u živo tkivo Crkve. Suživot i briga prisutna je i u samostanu s braćom franjevcima.

Sestra Ana obnovila je svoje zavjete dane Bogu, zahvalivši Mu potom na snazi, ljubavi i službi na koju ju je pozvao. Zahvalivši svojim sestrama, braći fratrima, župljanima, zamolila nas je da za nju molimo.

Svečani jubilej proslavili smo zakuskom u blagavaonici samostana u ugodnom druženju i čestitkama našoj sestri.

Vanesa Volner