DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 06 Zagreb vrtic BundekU organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje i dječjih vrtića Grada Zagreba od 13. svibnja do 2. lipnja 2019. održani su 23. Dani dječjih vrtića Grada Zagreba pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Kao i svake godine program je bio bogat i sadržajan. U nizu edukativnih, sportskih i zabavnih aktivnosti sudjelovali su djeca, roditelji i odgojitelji zagrebačkih dječjih vrtića.

Manifestacija je započela stručnim radionicama za odgojitelje iz dramske, glazbene, likovne, filmske i plesne umjetnosti te radionicama o novim tehnologijama.

Na radionici „Umjetnički kurikulum“ – LIKOVNOST, na temu AKCIJSKO SLIKARSTVO sudjelovala je naša odgojiteljica Ana Vermeš, a na drugoj radionici iz LIKOVNOSTI na temu PRIČA KAO POTICAJ ZA LIKOVNO IZRAŽAVANJE EMOCIJA – ART TERAPIJA bila je sestra Ružica Nimac. Radionici „Baština, ples i pokret“ na temu: POTICANJE JEZIČNO GOVORNOG RAZVOJA KROZ POKRET, KRETANJE I PLES nazočila je sestra Julijana Vojković.

U  nedjelju, 2. lipnja, 23. dani dječjih vrtića Grada Zagreba završili su tradicionalnim zajedničkim druženjem svih prijavljenih dječjih vrtića, djece, roditelja  i djelatnika u parku  Bundek. Taj je dan i naš dječji vrtić Brat sunce (starija odgojna skupina) pod vodstvom s. Julijane Vojković nastupio na pozornici plesnom točkom, s koreografijom, uz pjesmu „Djeca svijeta“ za koju je glazbu i tekst napisala Sanja Dobrijević.

Cilj obilježavanja Dana dječjih vrtića Grada Zagreba oduvijek je bio senzibilizirati javnost za potrebe djeteta i skrenuti  pozornost  javnosti na važnost  stručnog  rada  s  djecom predškolskog uzrasta koja su budućnost ovog društva, a što smo i postigli ovom manifestacijom - zaključio je na završetku pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

S. Ružica Nimac

Fotogaleriju vidi na portalu DV Brat sunce