DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 6 Grljevac zavrsna
 
U utorak,  29. svibnja 2018. s početkom u 19 sati u župnoj crkvi Gospe od Zdralja u Podstrani održana je misa zahvalnica za proteklu vrtićku godinu. 
 
Nakon svete mise koju je predvodio župnik don Ivica Barišić uslijedila je i priredba djece našega vrtića Brat Sunce.
 
U svojoj propovijedi naš župnik se obratio roditeljima istaknuvši kako je najvažniji cilj u životu svakoga čovjeka biti Božji, upoznati i ljubiti Boga jer bez toga u našem životu ne može postojati prava i istinska sreća. Kazao je kako svi želimo da naša djeca jednoga dana izrastu u poštene i iskrene ljude, ali kako bismo to ostvarili potrebno je slijediti Božja pravila. Teško je danas biti Božji kada se zlo poistovjećuje s dobrim i kada se isključivo materijalno stavlja na prvo mjesto. Naglasio je kako je najpotrebnije djeci dati istinske temelje za život;vjeru i molitvu jer upravo se danas u ovom svijetu najveća bitka vodi za duše naše djece. Roditeljima je metaforički poručio da su oni krov kuće i upravo o njima ovisi hoće li stupovi moći držati krov kuće. Svoju propovijed župnik je zaključio citirajući blaženoga Alojzija : „Roditelji, radite da svojoj djeci ostavite vjeru i poštenje. Ako im sve ostavite, to sve mogu brzo izgubiti, a ako im ostavite za baštinu vjeru i poštenje, sve ste im ostavili. Nitko ne daj ono čega nema. Ako sami ne budemo svijetlili svojim životom i primjerom onda nam riječi ostaju be ploda.“
 
Nakon svete mise sve prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu voditeljica vrtića Lilja Stipić. Krenulo se potom u veselom i radosnom ozračju s programom naše priredbe. Najprije su nastupili naši najmlađi sa svojim recitacijom Molitva dobrog mrava i Pjesma o dobrori  i Pačjim plesom koji su otplesale djevojčice..  Zatim su roditelji i svi ostali prisutni podijelili radost i s djecom srednje odgojne skupine koja su oduševila izvedbom igrokaza  Vuk i sedam kozlića kao i recitacijom Moj vrtić. Predstavili su se recitacijom i djeca polaznici engleskoga jezika sa svojom profesoricom iz škole stranih jezika Omnia. Na samom završetku kao šećer na kraju nastupli su predškolci . Pokazali su što su naučili u vrtiću svojim originalnim nastupima kroz recitaciju i ples. Recitirali su Što sve maloj djeci treba, a posebno oduševljenje i gromki pljesak izazvali su izvedbom plesa iz opere Ero s onoga svijeta. Za kraj pod vodstvom djevojčica Jelene Puljak i Ane Burnać predškolci su otpjevali himnu vrtića Majci Klari Žižić. 
 
U publici se dala uočiti i poneka roditeljska suza jer je došao trenutak rastanka od mjesta na kojem su djeca bila sigurna i radosna. Ali kao što je župnik poručio da se nikada ne zaboravit mjesto gdje je dijete svakodnevno raslo u bezbrižnosti, mudrosti i u milosti usvajalo dobre navike i kršćanske vrijednosti i kako treba i dalje nadograđivati sve stečeno i naučeno kako bi bio što bezbolniji ulazak u drugi odrasliji i samostalniji dio života koji sa sobom nosi odgovornost i brojne školske obveze.
 
Nakon priredbe nastavljeno je druženje roditelja, odgojiteljica i svih prisutnih u veselom i radosnom ozračju u pastoralnom centru uz razne slastice koje su pripremile vrijedne majke i bake.
 
Jelena Vrdoljak, prof.