DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 5 Solin vrticU subotu 26. 5. 2018. g. naš DV Brat Sunce iz Podstrane hodočastio je sa svim ostalim katoličkim vrtićima Splitsko-makarske nadbiskupije u marijansko svetište Blažene Djevice Marije u Solinu.
Crkva Blažene Djevice Marije u Solinu je jedna od dvije (druga je crkva sv. Stjepana) starohrvatska crkva koje je dala podići hrvatska kraljica Jelena Slavna 976. godine. Neki znanstvenici smatraju kako je Gospin otok u Solinu, opkoljen rukavcima rijeke Jadro,  bio prvo naselje Hrvata u ovom kraju.
 
Prasvetište je i ove godine ispunilo veliki broj djece, njihovih roditelja i odgojitelja. S ovakvim godišnjim okupljanjem započelo se 2014.g. u želji da se,  ne samo djeca već i roditelji i odgojitelji, još dublje osvijeste o važnosti vjerskog odgoja najmanjih.
 
Misu zahvalnicu za proteklu odgojnu godinu predvodio je don Ivan Lovrić. U svojoj je  propovijedi govorio o radu kroz koji se čovjek ostvaruje, a nije sam sebi svrhom, o talentima koji su nam darovani a koje svaki čovjek treba razvijati, o odgoju djece u vjeri i ljubavi kako bi svijet u kojem živimo i crkva u kojoj se razvijamo rasli s nama.
 
Don Ivan se osvrnuo na odgoj u katoličkim dječjim vrtićima u kojima se djeca odgajaju u vjeri, naglasivši da ono vjersko nije samo crtanje Isusa i pjevanje vjerskih pjesama nego da djeca u odgojiteljicama susreću ljude koji vjeruju, susreću druge osobe, a ne samo djelatnike, susreću strogoću, ali i jednakost prema svima, da u radnom kolektivu vide opraštanje i prihvaćanje. Na kraju svoje propovijedi obratio se roditeljima pozvavši ih da u svojoj djeci razvijaju talente koje im je Bog dao, da im pomažu da zavole sebe i budu hrabri.
 
Nakon misnog slavlja snimljen je video poziv u kojem okupljena djeca pozivaju sve na Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu i Splitu 15. I 16. rujna.
 
Jasna Brnić Levada, odgojiteljica