DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 5 Grljevac vrtic izletU utorak 08. 05. organizirali smo izlet za mlađu i srednju odgojnu skupinu. Nakon kraćeg okupljanja u splitskoj trajektnoj luci i oproštaja s roditeljima avantura je mogla započeti. Djeca su već danima pričala o izletu i bili su jako uzbuđeni. 
Na rivi nas je čekala crvena podmornica “Marijeta” i barba Kristijan. Srednja odgojna skupina je jedva dočekala svoj ukrcaj, dok je mlađa odgojna skupina strpljivo čekala svoj red. Vožnja je trajala pola sata na relaciji riva-Ježinac-riva. Kraj Ježinca se podmornica zaustavila, ugasili su se motori i djeca su utihnula. Divili su se ribicama, rakovima, zvijezdama. Pri izlasku s podmornice bili su puni dojmova. Nakon što je i mlađa odgojna skupina napravila “đir” s podmornicom prošetali smo do Hrvatskog narodnog kazališta gdje su nas čekala dva vlakića. Djeca su bila prava atrakcija u šetnji gradom, turisti su ih slikavali i mahali im. 
 
Vlakić nas je provozao preko cijelog grada, ali ipak je najljepša bila vožnja kroz park šumu Marjan. Djeca su veselo pjevala vrtićke pjesme i naravno naše hajdučke. Nekima je vožnja bila toliko ugodna da su malo i “oko ubili”.  Kad smo stigli do Zvončaca vlakić se zaustavio i tu smo izašli. 
 
U parku Zvončac koji je prepun sadržaja za djecu smo napravili piknik. Nakon kraće igre, stigle su nam pizze, sokovi i sladoledi. Djeca su uživala u svakom zalogaju jer ipak se pizza ne jede svaki dan. 
 
Penjalice, tobogan, ljuljačke i klackalice su stalno bile zauzete, na radost sve djece ponijeli smo kantice i lopatice iz vrtića tako da su mogli guštati i u pješčaniku. Radosni su dočekali roditelje i umorni krenuli svojim domovima na odmor.
 
Ovim putem se zahvaljujemo Ivanovom tati Antoniu Sabliću koji nas je počastio pizzama i njegovom osoblju iz fast fooda “Cvrčak” koji su sve pripremili.
 
Jasna Brnić Levada, odgojiteljica