DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 4 Sibenik knjiznicaPovodom manifestacije Noći knjige 2018. gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, organiziran je literarni i likovni natječaj s temom „Budućnost knjige”, na kojem je starija mješovita skupina našeg vrtića likovnim oblikovanjem „Slikovnica iz budućnosti” osvojila 1. mjesto. 
 
Svečano proglašenje pobjednika i otvorenje prigodne izložbe održalo se u prizemlju gradske knjižnice 23. travnja 2018., u skopu bogatog programa Noći knjige kojim se želi dati poticaj čitanju i razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod obilježavanju Noći knjige je Dan hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetski dan knjige (23. travnja), a ovogodišnje je, sedmo po redu obilježavanje Noći knjige, posvećeno budućnosti knjige. 
 
Promišljenjem na spomenutu temu, naši predškolci projektirali su i potom tehnikom oblikovanja pune plastike u prostoru stvorili knjige kakvima ih vide u budućnosti. „Slikovnica iz budućnosti ili svjetlo prema priči” nazvana je ideja koju se nam pojasnili:
 
„Postojat će jedna mala točkica, kao mala kutijica iz koje ide svjetlo i na tom svjetlu je slikovnica. Priču listaš prstom po zraku. Može se čitati bilo koja priča. Neke nove nepoznate koje nismo nikad čula, a mogu se čitati i  o Mariji i Josipu kako traže gdje će prenoćiti. Jer neke priče su uvijek najbolje.”