DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 3 UskrsZnamo da si doistine uskrsnuo, Božji Sine;
Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan!
(Iz uskrsne posljednice)
Sveto korizmeno vrijeme, osobito liturgija Velikog tjedna, uvodi nas u osobno i zajedničko razmišljanje o Isusu Kristu, njegovoj nepravednoj osudi, trpljenju, smrti na križu i njegovoj konačnoj  pobjedi nad grijehom i smrću. Proslava Isusove smrti i uskrsnuća od mrtvih, najveći je događaj i temelj naše kršćanske vjere.
 
Uskrs  govori o beskrajnoj  ljubavi Boga Oca koju nam otkriva u svome Sinu. "Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro ( ... ) A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije." - ističe apostol Pavao. (Rim 5, 7-8). Samo Božja ljubav koja je, uzvišena i neizmjerna, nadilazi sve naše grijehe i slabosti. Imamo razloga za radost, Krist više ne umire, ukopani s njime, prelazimo iz smrti u život vječni. Svima koji vjeruju, Isus govori: " Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će" ( Iv 11,25 ).
  
Proslava Uskrsa nas potiče da s radošću i povjerenjem slijedimo Kristov put, put križa i trpljenja do uskrsnuća. Uskrsli Gospodin ide s nama, pomaže nam, izdiže nas iz naše mlakosti, sebičnosti, straha i nepovjerenja. Ispunjene Kristovom ljubavlju, sposobne smo ići ususret svima oko nas, braći i sestrama u potrebi: bolesnima, osamljenima, žalosnima, obiteljima u kojima nedostaje ljubavi i mira. Ovo je godina u kojoj Crkva posebno upire pogled na obitelj, koja je Božje djelo, temelj društva, budućnost domovine i Crkve. Postoje nove ideologije, koje žele uništiti obitelj - kaže papa Franjo. (Govor na konferenciji Humanum, Rim, 17. studenoga 2014.) 
 
Drage sestre, u zajedništvu s cijelom Crkvom, nastavimo moliti za naše obitelji, uključimo se i prema našim mogućnostima dajmo svoj doprinos u hodu prema Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna 2018. pod geslom 'Obitelj–izvor života i radosti.'
 
Molimo uskrslog Gospodina, da naša redovnička obitelj uvijek bude mjesto i znak njegove prisutnosti, mjesto molitve, međusobne ljubavi, rada i zauzetosti u promicanju Uskrsne poruke.     
 
Neka nas slavlje Uskrsa ispuni svijetlom, mirom i radošću života, jer Krist je doista uskrsnuo!  
 
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
 
od srca Vam želi
 
s. Zdravka Gverić
vrhovna poglavarica