DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 3 Sibenik biskupPredstavnice ženskih redovničkih zajednica Šibenske biskupije su na Veliku subotu, 31. ožujka čestitale biskupu mons. Tomislavu Rogiću svetkovinu Uskrsa.
 
Čestitku je u ime svih redovnica koje djeluju u biskupiji izrekla vrhovna poglavarica Sestara franjevki od Bezgrješne s. Zdravka Gverić. "Cijela korizma, osobito liturgija Velikog tjednan uvodi nas u osobno i zajedničko razmišljanje i sudjelovanje u otajstvu Isusova trpljenja, smrti na križu i konačne pobjede grijeha i smrti. Imamo razloga za radost, dolazi uskrsno jutro i susret s Isusom koji živi zauvijek" izrekla je s. Zdravka, zahvalivši za pastirsku brigu koju biskup Rogić iskazuje redovnicama.
 
U svom obraćanju biskup  Tomislav Rogić je zahvalio sestrama svih zajednica u biskupiji  na svemu što čine na u domeni svojeg djelovanja na slavu Božju i dobrobit bližnjega. Potaknuo ih je da i nadalje budu i Šimuni i Veronike koje pomažu nositi i podnositi životne križeve bližnjima. Upoznao je sestre s novijim pastoralnim planovima i aktivnostima u biskupiji i preporučio biskupiju i nadalje u njihove molitve.
 
s. Mandica Starčević