DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 3 Sibenik redovniceKorizmeni susret redovnica i šibenskog biskupa Tomislava Rogića održan je u nedjelju 4. ožujka u prostorijama župe Presvetog Srca Isusova – Baldekin.
 
U prvom dijelu susreta biskup je redovnicama približio ulomak iz Matejevog evanđelja koji govori o Isusovoj smrti na križu. Prije toga rastumačio je pojam saveza sa Gospodinom kroz ulomke iz Starog zavjeta. U Matejevom izvještaju o muci u središtu je rečenica: „Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete“. Paralela sa ovom rečenicom nalazi se u Knjizi izlaska gdje se govori o deset zala koja su pogodila egipćane, a koja su uvjerila faraona da pusti Izraelce u obećanu zemlju. U Knjizi izlaska deveto zlo je tama , a deseto je smrt prvorođenaca. Na kalvariji je poruka da po smrti Božjeg prvorođenca čovjek je oslobođen tame i otvoren mu je put u obećanu zemlju, a to je vječni život sa Bogom, poručio je biskup Tomislav Rogić šibenskim redovnicama.
 
Susret je zaključen molitvom Večernje u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova. Bio je upriličeno i prigodno druženje biskupa i redovnica.