DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2018 2 Karlovac vrticU nedjelju 25. veljače 2018. godine, dječji katolički vrtić „Brat Sunce“ pridružio se prekrasnom susretu obitelji s djecom na zajedničkom hodočašću u Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu.
 
Obitelji čija djeca pohađaju katoličke vrtiće u Zagrebu i okolici, združeni u molitvi, svojom pjesmom i otvorenim srcima obogatili su misno slavlje koje je predvodio mons. Antun Sente  rektor Svetišta.
 
Svojom duboko poticajnom propovjedi, mons. Anton Sente potaknuo je svakog od nas da se sagledamo u odrazu svete obitelji, te učvrstimo svoju odluku da slijedimo primjer svete obitelji u strpljivosti, požrtvovnosti, toleranciji i ljubavi. Iako je crkva bila ispunjena žamorom razigrane djece, s lakoćom su riječi mons. Sentea dopirale do svakog od nas puneći nas radošću i ljubavlju.
 
Pružena nam je prilika, ne samo da se pomolimo za svoje obitelji i da zajednički molimo sa svojim obiteljima, već nas je obnova bračnih zavjeta vratila u najljepše trenutke naših života, trenutke začetaka naših obitelji. 
 
Nakon propovjedi, po uzoru na Isusovo prvo čudo u Kani Galilejskoj, obitelji među kojima i obitelj Buklijaš iz našeg vrtića „Brat Sunce“, sudjelovale su u simboličnom punjenju šest posuda vodom, koje simboliziraju šest vrlina: ljubav, vjernost, radost, suosjećanje, strpljivost i praštanje. Izgovarajući vrlo poticajne riječi molitve, obitelji su iz srca svih nas, iskazivale duboku zahvalu Bogu na vrlinama važnim za očuvanje razumijevanja, ljubavi i vjernosti u braku, a mnogima od nas, koji smo prošli svoju borbu, vinula se iz srca duboka zahvala na ostvarenom roditeljstvu kao najljepšem daru dobivenom od Boga.
 
Misno slavlje je svojom pjesmom pratio dječji zbor sastavljen za tu priliku od djece iz raznih vrtića, sudionika hodočašća, a djeca našeg vrtića blizanci Franka i Maro Čurković, Marija Buklijaš i Magdalena Kirac iz našeg vrtića „Brat Sunce“ dobili su časnu priliku i suvereno, bez straha, odlično izveli svoju solo dionicu koja je svima izmamila gromoglasni radosni pljesak za sve sudionike.
 
Bilo je to slavlje radosti, ljubavi i života, a osjećaji koje smo ponijeli sa sobom tog dana još dugo će nam grijati srca. 
 
Hvala svim časnim sestrama, tetama koje su nam omogućile ovaj prelijepi doživljaj i hvala dragom Bogu koji nas je tog hladnog, snježnog dana pratio i štitio na našem hodočašću, našem putu ljubavi i zahvale.
 
Martina, Vjeran Fran i Boris Glogar