DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 Sibenik izlozbaU četvrtak, 14. prosinca u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, dječji vrtić Brat Sunce organizirao je otvorenje izložbe dječjih likovnih radova nastalih u sklopu projekta „U nama je radost svijeta”, nadahnutog svetim likom Majke Klare Žižić. 
U ime organizatora izložbe vrtića Brat Sunce, prisutne je pozdravila s. Barbra Čavlina, dok se u ime osnivača Družbe sestara franjevki od Bezgrješne sudionicima otvorenja izložbe obratila vrhovna poglavarica s. Zdravka Gverić. Svojom je prisutnošću događaju uzveličao šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. 
 
Mnogo je toga što Šibenčane danas veže s majkom Klarom, no dva su osobito simbolična detalja koja povezuju vrijeme izložbe s davnim 17. stoljećem Klare Šibenske. Nalazimo se u vremenu adventa, u zimsko doba mraka u kojem kršćani iščekuju novu zoru, „mlado Sunce s visine“, Isusa Krista. Pozvani su u tom mraku svijetliti svojim djelima ljudima oko sebe. Upravo je to činila Majka Klara te su za nju Šibenčani onog doba zapisali u Knjizi od Uspomene „kako jedna svića je sijala.” 
 
Drugi je detalj samo mjesto održavanja izložbe, gradska knjižnica koja je ugrađena u ostatke gradskih zidina, odmah pored nekadašnjih gradskih vrata upravo onih ispred kojih su u doba Klare ljudi ostajali izbačeni. Klara se nastanila izvan zidina kako bi bila blizu odbačenima i upravo su spomenute zidine knjižnice dragocjena lokacija izložbe njoj u spomen. 
 
Izložbu je službeno otvorio zbor predškolaca s djecom koja su nekad pohađala vrtić, himnom ''U nama je radost svijeta''” čije je stihove napisala Marina Jurković, a glazbu i aranžman Mate Anić, pod ravnanjem odgojiteljice Branke Klisović. Izložba je otovrena u prizemlju gradske knjižnice do 24. prosinca 2017.