DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 Grljevac radionicaU radosnom božićnom ozračju, organizirali smo tradicionalnu radionicu za djecu i njihove roditelje. Okupljeni oko šarenih stolova bogatih božićnih ukrasa, trakica, šljokica, šišaka i drugih raznih oblikovanih i  neoblikovanih materijala, djeca su svoje roditelje povela u svijet igre i mašte.
Kao i svake godine, tražilo se mjesto više za stolom gdje su mali pekari vještim ručicama oblikovali slatke medenjake, čije tijesto je tog jutra zamijesila naša odgojiteljica Tihana Dell Orco, a čiji tijek izrade i pečenja je radosnim pogledom pratila naša kuharica, s. Jelena.
 
Djeca su uzbuđeno roditeljima pokazivala pripremljene aktivnosti koje su zajedno s njima modelirali prepuštajući se božićnoj glazbi da ih nosi. Mi, odgojiteljice, svjedočile smo ozarenosti dječjeg lica kad su pojedinci ugledali prisutnost oba roditelja na vratima vrtića.
 
Najmlađi član naše radionice je bila jednomjesečna beba koja je doša s oba roditelja i bratom. Vidjevši ga onako usnulog u naručju svoje majke, nismo se mogli oteti dojmu da gledajući njega vidimo dijete Isusa, Mariju i Josipa.
 
Vrhunac naše radionice je oplemenjivanje duhom, prvenstveno izdvajanjem vremena da ga provedemo u druženju jedni s drugima, kojega je danas, nažalost, sve manje.
Ne zaboravimo da najveći dar smo upravo mi, kad se darujemo u interakciji s drugima, bilo osmijehom, pogledom, dodirom, lijepom riječi. Upravo neka to bude naš Božić, darivanje sebe drugima!
 
Odgojiteljica Tihana Boban