DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 Zagreb BezgresnaSvetkovinu naše nebeske Zaštitnice Bezgrešne proslavile smo u našem samostanu na Pantovčaku euharistijskim slavljem, koje je u zajedništvu s našim župljanima i prijateljima, predslavio župnik župe sv. Kvirina vlč. Vladimir Kerečeni, uz koncelebraciju vlč. Ante Rotima. 
 
U propovijedi župnik Kerečeni je istaknuo da Crkva današnjom svetkovinom pred nas stavlja uzor i poticaj Blažene Djevice Marije. Njezin život možemo sažeti u događaju Naviještenja. Možemo prepoznati Božju svemoć i veličinu, Božji plan s Marijom. Po njoj prepoznajemo svatko od nas Božji plan s nama. Svatko od nas ima iskustvo Boga, susreta s njime kroz tolike ljude, molitve, blizinu i ljepotu drugih. 
 
„Ne boj se Marijo, rekao je anđeo Mariji, a to govori i nama: 'Ne boj se u burama i olujama života, jer ja sam s tobom.' To je doista riječ Boga koji ostaje trajno prisutan među nama, blizak, naš suputnik i supatnik. Možemo i mi reći zajedno s Marijom: 'Neka mi bude po tvojoj riječi.' Jer je spremna slušati, Marija nam je putokaz našeg vjerničkog života“, naglasio je župnik. Osvrnuvši se na liturgijska čitanja dotičnoga dana, župnik je istaknuo da nas Bog i danas traži i da nas je u Kristu pozvao, izabrao i postavio u službu. Tek onda kada Boga priznamo kao naš putokaz, tada možemo poput Marije biti Bogu zahvalni i prepoznati u našem životu Božja čudesna djela.
 
„Upravo je Marija ona koja se nije bojala i nas potiče na hrabrost i ustrajnost u vjeri i ljubavi unatoč svemu. Nama svjedoči da Bogu ništa nije nemoguće. Marija pokazuje na Krista, koji dolazi tiho i nenametljivo u betlehemskoj štalici i ali se i žrtvuje  za nas križu, te nas poziva da poput nje prihvatimo Gospodinov dolazak u naš život“, zaključio je župnik. 
 
Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor župe sv. Kvirina. Kao i do sada, slavlje smo nastavili s našim župljanima u samostanskoj dvorani uz malu zakusku.
 
Tekst: S. Valerija Kovač 
Foto: S. Zvonimira Nimac