DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil
2017 12 BezgresnaDrage sestre!
 
Na početku liturgijske godine s cijelom Crkvom radujemo se i slavimo svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Slavimo Mariju milosti punu koju je Gospodin u svom naumu ljubavi očuvao od iskonskoga i svakoga grijeha.
 
Ovo je dan koji govori o ljubavi Stvoritelja prema Mariji i čovječanstvu - Ljubavi koja je htjela da ona jedina Bezgrješna bude majka, utjelovljenoj Riječi Božjoj - Isusu, koji je došao, koji iznova dolazi u ovaj svijet, dolazi u susret svakoj od nas i svakom čovjeku.  
 
Pred nama je Marija Bezgrješna, ponizna, puna milosti, ljepote i svetosti. Zadivljen pred likom Bezgrješne sv. Franjo u radosnoj i ljubavlju ispunjenoj kontemplaciji u njoj vidi odraz presvetog Trojstva, uživa u čudesnom viđenju tolike ljepote i veličine sadržane i izlivene u "bezgrešnom Plodu vječne Ljubavi". (Sv. Maksimilijan Kolbe)  
 
S Begrješnom Djevicom započelo je milosno vrijeme došašća - vrijeme čekanja i radosnog događaja rođenja Boga-Božića. Svojim dolaskom Isus otkriva sliku Boga Oca  u kojem je izvor života i radosti, u kojem je sva naša sadašnjost, budućnost i vječnost. U hodu do Kristova dolaska s nama je Marija, uzor poslušnosti i predanosti Božjoj volji. 
 
Dani došašća nas potiču na pomno slušanje Božje riječi, sabranost i preispitivanje našeg odnosa prema Bogu i bližnjima: sestrama s kojima živimo i radimo, ljudima koje susrećemo. Gospodin koji dolazi očekuje, da svoju ljubav, blizinu i pomoć iskažemo bolesnima, umirućima, osamljenima, siromašnima i svima koji podnose razne kušnje života. Papa Franjo nas podsjeća: Ako zaista želimo susresti Krista, moramo doticati njegovo tijelo u ranjenom tijelu siromašnih, kao odgovor na sakramentalno zajedništvo koje je darovano u euharistiji. (Poruka  pape Franje za Prvi Svjetski dan siromašnih 2017. br. 3.) U svim nastojanjima neka nam Bezgrješna Djevica pomogne živjeti i svjedočiti djelotvornu ljubav i praštanje, kako bismo u braći i sestrama prepoznali Gospodina koji dolazi.
 
Drage sestre, svaku osobno i sve zajednice Družbe s radošću pozdravljam i preporučam zagovru Bezgrješne Djevice Marije.  
 
S. Zdravka Gverić
vrh. poglavarica