DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2015 06 27 tajna izgubljenog pisma 01 nVeć smo na našem portalu objavili neobičnu, ali istinitu priču naše s. Viktorije o njezinome duhovnom pozivu i prstu Božje providnosti, koja joj je u jednom značajnom trenutku pomrsila planove. Sada, pod naslovom „Tajna izgubljenoga pisma“, možemo u proširenoj verziji pročitati svjedočanstvo s. Viktorije u najnovijem broju Glasnika Srca Isusova i Marijina (srpanj-kolovoz), i to na pune četiri stranice.

S. Viktorija piše o svome djetinjstvu u rodnoj Borovici i duhovnome pozivu, o jednome sudbonosnome pismu te o kasnijem redovničkome životu i pastoralnom djelovanju, posebice s izbjeglicama u vrijeme Domovinskoga rata i sada među našim iseljenicima u Münchenu – gradu s najvećim brojem Hrvata u Njemačkoj.

U retrospektivi, s. Viktorija lijepo zaključuje o svome životu: „Danas, kad na sve to mislim u Godini posvećenog života, napose na početke svoga polaska u redovnički život, uočavam Božju ruku koja me vodila evo više od 40 godina otkako sam došla u samostan. Zahvalna sam Ocu nebeskom što je pomrsio moju namjeru da pošaljem pismo svome zemaljskom ocu. On bi sigurno odmah došao po mene i ja ne bih bila ovo što sam danas. Ali nebeski otac imao je svoj plan sa mnom koji nastojim uz njegovu pomoć dnevno izvršavati. Možda je pismo otišlo u nebo da ga tamo primi moj tata i da ga i ja jednom konačno pronađem sretna što nije otišlo kamo je adresirano i što je sve tako završilo.“

A o svim drugim, duhovnim i duhovitim detaljima iz života s. Viktorije, uzmite najnoviji Glasnik i pročitajte sami…

S. Valerija Kovač