DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 12 Rim HMIHrvatski mariološki institut Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primio je u srijedu, 4. prosinca u Vatikanu (Palazzo della Cancelleria) Medalju pontifikata pape Franje. Medalja je dodijeljena na 24. svečanoj sjednici papinskih akademija, koju je ove godine organizirala Papinska međunarodna marijanska akademija (PAMI) pod vodstvom predsjednika Stefana Cecchina, na temu „Marija – put mira među kulturama“.

2019 11 Zagreb Vijece nauk vjereSjednica Vijeća HBK za nauk vjere pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića održana je u sjedištu HBK u Zagrebu u utorak, 26. studenoga. Nakon osvrta na dosadašnji rad Vijeća, na sjednici je izglasan pripremljeni dokument „Čovjek stvoren na sliku Božju – njegova veličina i poziv“,

2019 11 Medjugorje KlaraNajavljena kiša i ružno vrijeme nisu mogli spriječiti naš župni zbor da vikend od 16. do 17. studenog posvete zajedništvu i hodočašću u Međugorje.

2019 11 Sibenik Dan DruzbeU Šibeniku je 17. studenog svečano proslavljen Dan Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Sestre su time obilježile tristo četrdeset godina od svog ustanovljenja.

2019 22 Zagreb vrticU organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje u prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i OŠ Miroslava Krleže, u Zagrebu, 8. i 9. studenoga održana je Jesenska katehetska škola za odgojitelje u vjeri u predškolskim ustanovama. Tema škole bila je ''Biti za drugoga''.

2019 11 Zagreb kat skoleU organizaciji Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta održano je 8. studenoga 2019. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu trajna formacija stručnih službi katoličkih škola u Republici Hrvatskoj.

2019 20 BobovacOsamnaesti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Šesnaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održano je u subotu 26. listopada, prenosi nedjelja.ba.

2019 10 Sibenik Zbornik TavelicZbornik radova s međunarodnoga znanstvenoga skupa „Franjevački velikani“ o sv. Nikoli Taveliću održanome u Šibeniku 20. i 21. listopada 2017., godine, pod naslovom „Sv. Nikola Tavelić mučenik – njegovo vrijeme i trajna poruka“ predstavljen je u petak, 25. listopada u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, nakon večernje svete mise.

2019 10 Zagreb vrtic kruhPovodom Dana kruha i Dana zahvalnosti Bogu za plodove zemlje, djeca dječjeg vrtića Brat Sunce u Zagrebu projektom „Kruh - od polja do stola“ upoznala su kako od zrna pšenice nastaje kruh koji svakodnevno blagujemo.

2019 10 Sibenik kruhU Dječjem vrtiću Brat Sunce u Šibeniku u četvrtak 24. listopada upriličeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.  

2019 10 Sibenik misijskaU nedjelju, 20. listopada 2019., u crkvi Gospe van Grada, na svetoj misi s početkom u 11 sati, proslavljen je svjetski dan misija, tj. misijska nedjelja.