DRUŽBA SESTARA
FRANJEVKI OD BEZGRJEŠNE
Posjetite naš Facebook profil

2019 12 Sibenik Klara veliki zborU sklopu programa „Otvorite vrata Božiću 2019.“ u katedrali svetog Jakova u subotu 28. prosinca održan je prvi dio koncerta „Veselje ti navješćujem“.

2019 12 BozicSa željom da se i mi u svojim srcima poklonimo Gospodinu
sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu 2020.
žele Vam sestre franjevke od Bezgrješne

2019 12 Zagreb susret u dijaloguKoliko se među kršćanima očituje radost Božića, što nam govori božićna simbolika, što tradicija, a što teološka i otajstvena stvarnost, kako je Božić prikazan u medijima, pogađaju li mediji bit Božića?

2019 12 Split redovniceSplitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić održao je, u nedjelju 23. prosinca, u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu adventsku duhovnu obnovu za redovnice grada Splita i okolice.

2019 12 Zagreb redovniceZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 18. prosinca u Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu s predstavnicama redovničkih zajednica koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije.

2019 12 Sibenik KlaraTradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju adventu“ u sklopu kojeg je u Šibenik stiglo Betlehemsko svjetlo, održan je u utorak 17. prosinca u katedrali Sv. Jakova.

2019 12 Zagreb NikolaKao i svake godine tako i ove godine sveti Nikola nije preskočio naš vrtić. Dječje uzbuđenje, radost i sreća su trajala cijeli dan u vrtiću.

2019 12 Zagreb TamarutU DV Brat Sunce u Zagrebu, u utorak 10. prosinca, kao duhovna priprema roditelja djece iz našeg vrtića i sve zainteresirane župljane, prof. dr. sc. Anton Tamarut održao je predavanje na temu „Slavljenje Božića u obitelji“.

2019 12 Sibenik AntonijaNa treću nedjelju došašća 15. prosinca 2019., ujedno i nedjelju karitasa, tijekom svete mise u 11 sati u crkvi Gospe van Grada, učenice 4. a razreda OŠ Jurja Šižgorića izvele su Božićni igrokaz.

2019 12 Zagreb andjeliTema emisije "Argumenti" HKR-a u ponedjeljak, 16. prosinca bili su anđeli – jesu li oni samo blagdanska dekoracija ili duhovna stvarnost? Postoje li anđeli, imaju li oni imena, komuniciraju li s nama, kako izgledaju te što Crkva uči o anđelima?

2019 12 Zagreb BezgresnaSvetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije pod čijom je osobitom zaštitom naša Družba, sestre franjevke od Bezgrješne na Pantovčaku proslavile su euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dr. sc. fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije u koncelebraciji s župnikom Pantovčaka vlč. Vladimirom Kerečenijem i vlč. Antom Rotimom.